Tekvondo Klub Novi Bečej – proleće 2018.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Takmičarsku godinu Tekvondo klub „Novi Bečej“ je počeo 03.03.2018. godine nastupom na 8. Zrenjanin Open turniru, koji se tradicionalno održava svake godine pod pokroviteljstvom TK Zrenjanin i  tekvondo Asocijacije Srbije. Ove godine je na turniru učestvovalo oko 560 takmičara iz 9 zemalja. Za TK „Novi Bečej“ takmičili su se: Dušan Dujin, Stevan Andrin i Kevin Kicošev, sva trojica su osvojili medalju, Dujin zlatnu, a Andrin i Kicošev srebrnu.

31.03.2018. godine u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije za pionire i seniore. TK „Novi Bečej“ postiže odličan rezultat osvojivši 3 bronzane medalje iako su polovina ekipe debitanti. Na ovom takmičenju su učestvovali : Stevan Andrin, Kevin Kicošev, Kristijan Kurila, Branislav Stojšić, Anja Vučković i  Marijana Popov. Treba istaći da su  Vučković, Popov, Stojšić i Kurila kao debitanti pružili sjajnu partiju.

14. 04.2018. godine održan je u Šapcu Internacionalni turnir Open Šabac, učešće je uzelo oko 600 takmičara iz zemlje i inostranstva. Novobečejski tekvondo postiže do sada najveći uspeh na ovom turniru osvojivši 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu medalju. Osvajači zlata, Stevan Andrin i Marijana Popov su do finala u svim borbama ostali neporaženi i samo potvrdili svoj kvalitet sa predhodih turnira, Dujin i Kicošev, osvajači srebra, takođe su imali dobar nastup ali u samom finalu sreća nije bila na njihovoj strani. Anji Todorović kao debitantu u A junior klasi žreb nije bio naklonjen, pošto je naletela na puno stariju i iskusniju takmičarku, ali je to nije sprečilo da pokaže veliku borbenost.